Veilig en milieuvriendelijk naar school

Een decennium poolen in Aalter

Tien jaar geleden ontstond in Aalter door een samenwerking tussen de school en het gemeentebestuur een fietspoolwerking. In februari 2001 reed de eerste fietspoolgroep vanuit richting Bosheide naar school. Vandaag (juni 2011) rijden er elke dag vijf fietspoolgroepen richting Emmaüs basisschool.

Het is enkel dankzij de inzet van zo’n veertig vrijwilligers, medewerkers, ouders, grootouders en sympathisanten van de fietspool dat zestig kinderen de kans hebben om met de fiets onder begeleiding naar school te rijden.

Op woensdag 8 juni 2011 vierde de poolwerking het tienjarige bestaan van de fietspool met een feest voor kinderen en begeleiders. Na school reden ze met de fiets naar het dorp Poeke en genoten ze van een heerlijke barbecue. De zon vergezelde hen nadien op een zoektocht door de pittoreske dorpskom van Poeke. Daarna ravotten de kinderen nog even in de speeltuin en werden de winnaars van de zoektocht bekendgemaakt. Een groep stralende kinderen fietste nadien terug naar Aalter. Op naar de volgende tien jaar van zalig fietspoolen naar school!

Contact

Fietspoolverantwoordelijke Emmaüs: basisschool Greta Danneels

greta.danneels@skynet.be